Kennel Elverlamshuset

Kennel Elverlamshuset

Lotte's Pulled Pork

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, August 21, 2017 10:53:01
Jeg lovede at lægge opskriften herind på det pulled pork jeg lavede til vores Elverlamsdag, så her kommer den:

Mængde af kød må afpasses til hvad det skal bruges til. Som vi gjorde her med masser af salater og brød, så passede det meget godt med 14 kg til 70 mennesker, men skal man lave det uden så meget tilbehør, skal mængden øges.

Kødet er nakkefilet fra grisen og det kan udmærket være en billig fra supermarkedet.

Man laver en rub af krydderier, smører kødet godt ind og lægger det i en plastikpose eller vitawrap i køleskab i et døgn.

Herefter puttes kødet i stegepose, med lidt ekstra rub drysset over, og steges i ca 12 timer ved 110 grader i ovnen. Husk at lave lidt huller i toppen af stegeposen, så dampen kan komme ud.
Kernetemperatur når kødet er færdigt er ca 90 grader.

Rubben der laves består af disse krydderier. Til 6 kg beregnes:

(del = spiseske)

2 dele salt
3 dele rørsukker
3 dele paprika
2 dele barbecuekrydderi
1 del cayenne
1 del chili
1 del spidskommen

Man kan smage lidt på blandingen, som skal smage lidt salt, sødt og stærkt, så er den som den skal være.

Fordi vi var så mange og jeg kun har en ovn, så stegte jeg kødet i to omgange, og varmede op inden servering.
Pas på med det varme væske/fedt der kommer i stegeposen. Ved langtidsstegningen smelter fedt og sener helt og bliver til væske i stegeposen.
Jeg tog kødet ud af poserne da det var færdigt, gemte lidt væske og hældte et par skefulde over kødet inden opvarmning.

God appetit, det kan kun blive godt.