Kennel Elverlamshuset

Kennel Elverlamshuset

Løbetid og kommende hvalpe

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, August 21, 2017 13:45:08
Olivia og Emmely er begge startet løbetid, og de vil begge blive parret når tid er til det.

Derfor vil der være mulighed for nye hvalpe der vil blive født i uge 44/45, og vi håber på at få hvalpe i farverne tricolour, blue merle og zobel/hvid. Emmely vil blive parret herhjemme og Olivia skal en tur til Sverige. Vi skriver mere om de udvalgte hanner senere.

Tur til Bornholm

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, August 21, 2017 11:24:14
Så er jeg hjemme igen efter en dejlig tur til Bornholm. DKK afholdt dobbeltudstilling og jeg havde fået logi hos gode venner derovre.

Havde en rigtig dejlig we på vennekontoen, men på udstillingskontoen var det en noget blandet fornøjelse.

Først så var der dommerbytte om lørdagen, og mon det var et varsel om hvordan det skulle gå, måske.....
Det blæste en halv pelikan ved ring 6, samtidig var der opstillet telte ved ringside der IKKE respekterede den afstand der skal være, så der stod teltstænger helt ind til inderste ringbånd. Og så havde nogen sat et telt lige ved siden af dommertelt, og det var tøjret meget lemfældigt og stod og blafrede frem og tilbage, mens vi var på med vores sheltier. Babyer, hvalpe og flere af de voksne reagerede på alt det der blafrede rundt og Falke syntes bestemt ikke det var morsomt at være i ringen. Lille fyr som altid er så modig og god, her blev det bare for meget og han viste sig ikke særlig godt i ringen.
Falke fik Lovende.

Quinnie var "kold" og intet kan forstyrre hende, men desværre var hun lidt tung og ikke så fin som hun plejer at være.
Hun fik EXC og blev 4. vinder af åben klasse.

Vi endte ved store ring og kiggede på alle de flotte hunde og deres handlere.

Nåh men søndag var jo atter en dag, og vi mødte nogenlunde friske op fra morgenstunden ved ny ring, for vi skulle lige flytte til ring 24, som lå et pænt stykke fra den ring vi var ved lørdag.
Heldigvis blev afstand til ringside bedre respekteret her, men desværre kan man sige, så blev der dobbelthandlet for fuld skrue af en af de andre udstillere. Det var til gene for de andre udstillere og egentlig en bedrøvelig affære at være vidne til.
Jeg tænker efterhånden oftere og oftere, om det er det værd at suse afsted til de udstillinger, når det tillades at nogen kan opføre sig således. Det er hamrende uretfærdigt overfor alle de andre udstillere og jeg hader uretfærdigheder......
Søndag fik Falke også lovende og Quinnie endnu et EXC og blev 4. vinder af Åben Klasse.

Dagen sluttede igen ved store ring, hvor vi muntrede os med at kigge på de fine hunde.
Og så kørte jeg til færgen og var hjemme ved 22 tiden igår aftes, godt brugt og meget svimmel efter en ordentlig gyngetur med færgen. Det var et under jeg ikke brækkede mig .........


Fotograf Leif KjærgaardLotte's Pulled Pork

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, August 21, 2017 10:53:01
Jeg lovede at lægge opskriften herind på det pulled pork jeg lavede til vores Elverlamsdag, så her kommer den:

Mængde af kød må afpasses til hvad det skal bruges til. Som vi gjorde her med masser af salater og brød, så passede det meget godt med 14 kg til 70 mennesker, men skal man lave det uden så meget tilbehør, skal mængden øges.

Kødet er nakkefilet fra grisen og det kan udmærket være en billig fra supermarkedet.

Man laver en rub af krydderier, smører kødet godt ind og lægger det i en plastikpose eller vitawrap i køleskab i et døgn.

Herefter puttes kødet i stegepose, med lidt ekstra rub drysset over, og steges i ca 12 timer ved 110 grader i ovnen. Husk at lave lidt huller i toppen af stegeposen, så dampen kan komme ud.
Kernetemperatur når kødet er færdigt er ca 90 grader.

Rubben der laves består af disse krydderier. Til 6 kg beregnes:

(del = spiseske)

2 dele salt
3 dele rørsukker
3 dele paprika
2 dele barbecuekrydderi
1 del cayenne
1 del chili
1 del spidskommen

Man kan smage lidt på blandingen, som skal smage lidt salt, sødt og stærkt, så er den som den skal være.

Fordi vi var så mange og jeg kun har en ovn, så stegte jeg kødet i to omgange, og varmede op inden servering.
Pas på med det varme væske/fedt der kommer i stegeposen. Ved langtidsstegningen smelter fedt og sener helt og bliver til væske i stegeposen.
Jeg tog kødet ud af poserne da det var færdigt, gemte lidt væske og hældte et par skefulde over kødet inden opvarmning.

God appetit, det kan kun blive godt.


9 ugers han til salg

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, August 17, 2017 14:35:40
Vi har efter flere overvejelser besluttet at sælge Bjørn. På stamtavlen hedder han Elverlamshuset's Leader Of The Gang og han er født d. 14/6 efter Poulsgaards Ivanhoe og Elverlamshuset's Freja.

Han er ret lækker, og med det bedste rolige sind man kan ønske sig.
Desværre er hans testikler ikke på plads.
Skulle hans testikler komme på plads, vil jeg gerne have muligheden for at udstille ham og evt benytte ham i avl. Derfor foretrækker vi at sælge ham til nogen der er indstillet på at have dette mulige samarbejde med os. Prisen sættes efter hvilken aftale vi laver og der bliver lavet kontrakt med alt nedfældet.

Bjørn er startet til hvalpetræning igår og han er fro og glad og ikke bange for noget. Han var fremme og hilse på alle hunde på træningspladsen, og han arbejdede pænt og roligt i næsten 45 minutter, så var "batteriet" brugt op.

Herunder et billede fra træningspladsen:
Kunne du være interesseret i at vide mere om Bjørn, så ring på tlf. 41425679

Leader Of The Gang er d. 22/8 rejst til Dianalund, vi ønsker god vind til den dejlige dreng.

Åbent Everlamshus d. 12/8

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, August 14, 2017 17:13:45
Hold da lige op for en herlig lørdag vi havde her. 67 tobenede, 46 firebenede og en masse sjov og hygge.

Hundene var i alderen 8 uger til 13 år, og de var sammen her i haven i nogenlunde ro og orden.

Kurt og jeg havde sat telt op onsdag, som sædvanlig med god hjælp af et par sønner og Kaj og Kirsten.

Det var 6. gang vi inviterede til denne herlige sommerbegivenhed.

Fredag kom Nina og Hans fra Norge med deres to Elverlamser og hjalp med at sætte resten op; borde, stole, køleskab, pavillon til tagselvbordet o.s.v. Et stort arbejde som vi var glade for at få hjælp til.

Da klokken nærmede sig 1330 lørdag, "væltede" det ind med glade hundefolk. Kurt fik bilerne parkeret rundt om gården og jeg tog imod mad, kager mm til buffetten. Kaffen blev brygget i litervis og vejret drillede. Der kom lidt regn og jeg tænkte for pokker da også.... Men folk tog det med godt humør og rykkede lidt tættere sammen i teltet.

Vi fik taget hul på Kaffe/the og kager i "bunkevis". Hold da op hvor var der mange kager.

Herefter blev der lavet den sædvanlige trickkonkurrence, og flere var modige og viste hvad de kunne med deres hund/hunde:

Linda med Gucci og Rosie viste fælles sit & dæk, hvor pigerne arbejdede helt synkront. Og Gucci viste hvordan hun kunne bære madskålen hen til Linda. Super fint og meget smart at få hunden til selv at hente madskålen.

Cathrine lavede et lille dansemix med Jessie; gå imellem benene, bakke rundt om benene og meget mere. Charmerende og flot udført.

Leif og Shiela viste nogle sit, dæk og goddag øvelser og en hvor hunden ikke måtte tage godbidden før den fik lov. Og så var der nogle flotte hop lige op i luften. Også sjovt og underholdende at kigge på.

Lærke og Bailey viste dans og rul rundt, meget flot og perfekt udført.

Kaj og Sille viste lidt forskellige lydighedsøvelser, tror flere måbede lidt for de er så dygtige de to.

Lene og Kashmir viste elefanten, (4 mdr gammel) og det var også flot udført.

Til sidst skulle Olivia og Sheppi (4 mdr) vise sit og dæk, og det tog lidt tid at fange den unge dames opmærksomhed, men til sidst lykkedes det og meget flot arbejde af Olivia.

Herefter var der mulighed for at lege lidt med agility som Anette, Flemming og deres ene søn havde taget med. Jeg er dybt taknemmelig og vil gerne sige en stor tak for at vores hvalpekøbere stiller op og hjælper, og de fortsatte med at styre det hele de 3 x West, så alle der havde lyst kunne forsøge sig lidt med agilityen. Der var liv og glade dage og snakken gik livligt om alt muligt, regnen drillede lidt igen, men det var kun kortvarigt.

Flere tilmeldte sig den planlagte konkurrence i agility for begyndere og øvede. Begyndere løb udelukkende på tid, øvede på både tid og med fejl.

Øvede:

1) Christine og Lassie i tiden 20,49
2) Christine og Sif i tiden 24,12 og 10 fejl
3) Kaj og Sille i tiden 30,43 og 10 fejl
4) Peder og Marley i tiden 40,23 og 5 fejl
5) Charlotte og Charlie i tiden 38,13 og 15 fejl
6) Anna og Tjalfe i tiden 54,57 og 40 fejl

Begyndere:

1) Linda og Gucci i tiden 10,75
2) Henrik og Rosie i tiden 16,32
3) Birgitte og Divus i tiden 38,32

Sideløbende viste jeg hvordan man lægger et schweissspor, og efter en times tid gik jeg så sporet med Didi, som var helt vild i varmen for at lave noget.
Lene ville gerne prøve med Kashmir og det løste han til perfektion, dygtig lille dreng. Vi prøvede så også med Charlottes hvalp Jessie, som også er 4 mdr. Hun var ikke lige så tændt som Kashmir, men med lidt øvelse tror jeg da hun også gerne vil bruge sin næse til sporarbejde.

Så var der lidt pause for mig, med at varme kød og gøre klart i køkkenet. Men jeg nåede lige en præmieoverrækkelse, til alle de heldige deltagere....

Nina havde sponsoreret 3 par meget lækre smukke vanter, lavet af hundeuld herfra kennelen. Henrik sponsorerede nogle trækketove knyttet af fleece, resten var bolde og godbidder sponsoreret af os. Det så ud som om modtagerne blev glade for deres præmier.

Tusind tak til de glade givere.

Og så nåede vi frem til maden, masser af lækre salater, kartoffelsalat, brød og pulled pork, så meget man kunne spise.

Det hele sluttede i god ro og orden og vi fik da også lige sendt Lady Madonna afsted til Skanderborg.

Vi takker fordi I igen kom og hyggede jer med os, vi nyder virkelig at se alle vores Elverlamser igen og ikke mindst alle jer tobenede, både børn og voksne. Og tusind tak for de fine gaver vi fik, skønne buketter, flotte planter, vin, chokolade og meget mere.

Vil slutte med frit at citere en hvalpekøber:
" altså hvor er der mange skønne Elverlamser, men jeg syntes altså min er den skønneste". smiley
Tur til Næstved

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, August 03, 2017 13:40:12
Idag var det blevet tid til at køre til Næstved med de 5 hvalpe. De er nu chippet, vaccineret, sundhedstjekket og øjenlyst. Og DKK har allerede sendt kvittering for registreringen til os, hvilket betyder stambøgerne er på vej. Super flot og hurtig betjening smiley

Alle hvalpene er tip top iorden. 4 blev øjenlyst helt frie for arvelige øjensygdomme, 1 enkelt har ppm (persisterende pupilmembran) en lille streng i øjet fra iris til cornea. Det er en rest af et blodkar fra fosterstadiet hvor øjet bliver dannet, og fordi vi øjenlyser hvalpene så unge, så ses det af og til. Er formodentlig væk hvis man øjenlyser igen som voksen og har absolut ingen betydning.

Den lille han Lucky Luke har et mikroskopisk bitte lille navlebrok, også uden betydning. Så alt i alt sunde og raske og nu mangler vi bare ganske lidt på socialiseringskontoen her hos os, så er resten op til de nye ejere smiley og hvalpene er gode til rigtig meget allerede nu, de udvikler sig så hurtigt....

Bilkørsel gik over al forventning. Havde en hjælper med til at køre bilen, så jeg sad på bagsædet med hvalpene i et åbent bur, så de kunne gå ud og ind som de ville. Alle 5 snorkede inden vi nåede Holbæk, og der var fuldstændig ro og fred.Vi havde 4 voksne med også, der skulle øjenlyses. Vi øjenlyser jo som bekendt oftere end der er krav om iflg DKK og Sheltieklubben.

Vigtigst af alt Chili, som blev øjenlyst fri, så nu kan vi komme videre med HD fotografering i nær fremtid.
Crosby og Emmely blev også øjenlyst fri, de skal parres næste gang Emmely kommer i løb.
Olivia blev øjenlyst med PHTVL og distichiasis, det første vidste vi godt det andet var nyt....... , Olivia skal på date i Sverige når hun er klar til det.


Åbent hus, deadline for tilmelding

DagbogPosted by Lotte Skriver Sat, July 29, 2017 16:00:15
Der er nu pr 2/8 lukket for tilmelding til åbent hus.Besøg af børnebørn

DagbogPosted by Lotte Skriver Sat, July 29, 2017 15:51:48
Vi har haft 3 af vores børnebørn på besøg og det har været en helt fantastisk oplevelse for de små hvalpe. Bedre socialisering findes ikke.

Her Mattias på 8 år med hvalp, og ja han er i den syvende himmel. Han elsker vores hunde og har bedyret, han vil have en sheltie, når han bliver voksen. Til Farmors store glæde smileyHer en lille video:

Ellers er hvalpene ved at være godt på vej til at blive nogle små frækkerter. De bider i tæer, hopper rundt på græs og toppet brosten, grus og småsten, trægulve, klinker, asfalt og meget mere.....

De smutter igennem tunneller, balancerer på vippebrædt og skateboard. Bor i huler og er bare nogle små dejlige pelsbasser.

De har mødt mange forskellige mennesker, store som små, med briller og skæg og med hat smiley

På torsdag smutter vi til dyrlægen.....
Next »