Kennel Elverlamshuset

Kennel Elverlamshuset

Quinnie har født

DagbogPosted by Lotte Skriver Sun, April 22, 2018 11:22:08
I nat kom de endelig smiley.

Quinnie har varmet op til fødsel i flere dage og holdt mig på pinebænken. Fredag aften rundede jeg lige dyrlæge Morten, for jeg var ikke helt rolig ved den lange ventetid. MEN han sagde jeg skulle gå hjem og vente lidt længere, hun var ikke klar til fødsel endnu. Og så starter mine tanker med at løbe i alle grimme retninger, men hun skulle altså bare lige "bage" dem helt færdige.

For lige over midnat fødte hun den første hvalp, en blue merle han på 305 g. En time senere kom der en tricolour han på 225g, 25 minutter derefter en blue merle han på 305 g og til slut kl 0235 endnu en tricolour han på 223g.

Her ses forældrene: PL CH Memus Professor Higgins og Elverlamshuset's QuinnieHer lidt billeder af de nye hvalpe:
Lidt tanker om kommende hvalpe

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, April 12, 2018 18:05:05
For mange år siden så jeg en blue merle han fra kennel Ametrickeh i England. Denne lækre han kom til at bo hos Anna Uthorn i Sverige. Og dengang drømte jeg om at han skulle være far til et kuld hvalpe her. Af forskellige årsager nåede vi aldrig til at det blev virkelighed, men nu bliver han tipoldefar til de hvalpe som Quinnie og Hugo venter. Han er nemlig oldefar til Hugo.

Og idag lykkedes det at få et billede af ham, tak for det Anna Uthorn og her er han:

Ametrickeh In Ash AKA NashMathilde og Boogie

DagbogPosted by Lotte Skriver Tue, April 10, 2018 09:01:17
I søndags i Ølstykke deltog Mathilde med Boogie i Rallyjuniorklassen. De vandt klassen med 97 point.
Mathilde deltog ikke kun med Boogie, men hun var trippelfører og var også til prøve med Max og Lillebjørn ejet af Paul Megan. Så hun stod faktisk med de 3 første placeringer i klassen. Og Mathilde er nu kvalificeret til DM til August i Vejen med alle 3 hunde.

Vi gratulerer og er pavestolte af den unge piges flotte præstationer

Elverlamser i aktivitet i w.e.

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, April 09, 2018 14:07:12
Denne første forårsweekend, hvor man næsten troede det var blevet sommer, har flere elverlamser været i aktion:

Hovsa og Anne havde debut i HTM1 i Hangaren i lørdags. De klarede sig rigtig fint, blev 4.vindere ud af 11 og fik 2 Q point.

På billedet herunder, ses Hovsa med den flotte roset han vandt for titelprøven i december


Osseau og Anita var også i Hangaren. De deltog med både et freestyle program og HTM.
F1 fik de en 8. plads og fik det point de manglede til titlen FS 1.
Og HTM3 gik ganske fint, dog manglede de lige præcis 0,3 point for at bestå. Det er et nyt program de danser med, og på den video jeg har set af programmet, ja så må jeg tage hatten af i beundring, super flot.

Cathrine og Jessie kom helt fra Tyskland og prøvede kræfter med HTM. De har lidt problemer med statisk elektricitet, så hun får lidt stød den søde Jessie. Men det gik OK alligevel og de fik 1 Q point til HTM bogen og en glad Jessie.
De fik logi hos hundevenner og billedet herunder er med vennerne Felipe og halvbror Camilo, Jessie helt til venstre....(hvis ikke jeg tager fejl).Christine og Lassie og Sif har været på Bornholm til agilityweekend.
Det blev til en 1. plads i spring 3 og en 2. plads i AG3 for Sifs vedkommende. Og Lassie fik en 1. plads i AG3 og 2. plads i Spring 3

Her sidder de med alle gevinsterne:Søndag var der lydighedsprøver i Ølstykke, og Karina og Noma var til prøve.
Det gik rigtig fint og på trods af et enkelt nul, så fik de en førstepræmie i LP3.
Der har været og er tildels stadig en udfordring med at Noma gerne vil gø lidt rigeligt, men igår gik det meget meget fint og den lille hund tav stille..... Hurra og flot førerarbejde siger jeg bare.


Mega kæmpe TILLYKKE til jer allesammen, super flotte præstationer.


Og så har kennelmutter været i skoven og træne Kaninslæb sammen med Didi og nogle hundevenner. Vi har henover vinteren fulgt et kursus i Kårup Skov ved Fårevejle, sammen med en flok der også brænder for at arbejde i skoven med hundene.
Igår var det sidste træningsdag og vi sluttede af med nogle gode lange spor, ligesom når vi skal til prøve i slutningen af denne måned. Vi anvender døde kaniner, som vi trækker i skovbunden så de afsætter et duftspor, som hunden så skal følge og til slut finde den døde kanin. Alle kaniner er overskud fra avlen, og de har haft et dejligt liv ingen tvivl om det. Det er en hundesport, hvor man lader hunden arbejde med sine medfødte instinkter, og spørger man Didi, så vil hun mene det er det bedste i hele verden at få lov at bruge næsen. Hun får et særligt udtryk i øjnene og ja hun ser bare så glad ud når hun får lov til at lave sporarbejde.

Her et billede af halvdelen af vores lille klub:
2 kuld på vej

DagbogPosted by Lotte Skriver Sun, April 08, 2018 22:09:42
Der er to kuld forårshvalpe på vej her i huset. PL CH Memus Professor Higgins AKA Hugo og Elverlamshuset's Quinnie forventet hvalpeankomst cirka 18/4.
Lyckoskallets Exakt Rätt AKA Svante og Elverlamshuset's Alma, forventet fødsel i starten af MajNight Dancer 5 mdr.

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, March 29, 2018 11:52:04
Nimbus AKA Elverlamshuset's Night Dancer, efter Shelteam Moonboy Dancer og Elverlamshuset's Olivia, har fuld fart på med at vokse sig stor.

Han har allerede skiftet de fleste tænder, han har et pænt tykt pelslag henover ryggen og så har han tilbragt dagen igår med at forsøge at "pinke" Freja, som er højløbsk.

Men han vil stadig gerne ligge i arm og hygge sig hos moarrr.
PS Alma holder øje fra gulvhøjdesmiley

3 og 6 uger tilbage

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, March 29, 2018 11:33:23
Der er nu kun godt 3 uger tilbage, før vi har hvalpe i huset igen. Vi glæder os og Quinnie lægger sig ud, selvom hun stadig ikke spiser hvad som helst. Hun er blevet kræsen og så kræser vi om dronningen. Har købt Hvalpemousse på dåse der koster en bondegård, og så er der kogt lever/hjerte og krondyrkød. Det ryger ned, bare vi husker at skifte lidt imellem de forskellige ting.

Her et friskt billede fra haven:

Og et af Quinnie ved stranden:Og om 6 uger får vi et kuld efter Alma og Svante. Alma har fået små lyserøde patter og hun er ændret markant i adfærd. Lidt mere "drømmende" og rolig med snerten af lidt madlede, fuldstændig "efter bogen", og gode tegn på at hun er drægtig.

Her et hovedbillede af hende fra igår, hvor hun lige drømte sig ind i egne tanker....

For jer der husker Mormor Vanja og Oldefar Krumme, så ses måske en vis lighed!


Reglerne for hunde i naturen

DagbogPosted by Lotte Skriver Tue, March 13, 2018 12:26:38
Idag forsøgte jeg mig med lidt træning af Nimbus, på min egen græsplæne lige udenfor gården. Og vi trænede rigtig godt og han er ved at være tilpas med at være i snor. Men bedst som det gik så fint, fik vi uventet besøg af en stor sort jagthund, som mente den havde ret til at stille sig hen over Nimbus. Nimbus havde kastet håndklædet i ringen og lagt sig ned, men den blev bare stående, også selvom jeg forsøgte at skubbe den væk. På bakketoppen dukkede en kvinde op med en hund mere i snor og hun fløjtede på livet løs efter den der var løs. Til sidst gik den, og jeg står nu tilbage med lidt reparationsarbejde i forhold til Nimbus, det løser vi men det kunne være undgået, hvis kvinden havde holdt sin hund i snor. Derfor en reminder om reglerne for hunde i naturen.
Jeg har intet imod løse hunde, hvis man som ejer har et sikkert indkald, men jeg forstår ikke hun tør gå løs med en jagthund her, hvor det vrimler med vildt på markerne, og hunden tilsyneladende spiller døv når det passer den......
Next »