Kennel Elverlamshuset

Kennel Elverlamshuset

Held og lykke til DM

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, August 22, 2019 18:31:51
Der er 3 ekvipager der i den kommende weekend skal deltage i DM i Lydighed og Rally i DKK regi.

Kaj og Molly (Hawaii) i LP 2

Tina og Woody (Ilja) i Rally Øvet klasse

Cathrine og Jessie (Diva) i Ekspert klasse.

Vi ønsker held og lykke til jer alle smiley

Ønske for vores opdræt....

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, August 22, 2019 18:29:40

Kære alle jer med Elverlamser

Vi har et ønske, og det er at vi med tiden kan få lidt flere HD resultater ind på vores afkom. Det er vigtigt for at kunne forbedre vores opdræt, at vi også ved hvordan hoftestatus er på de hunde der ikke nødvendigvis er i avl. Det bedste tidspunkt for at HD undersøge er ved 1-2 års alderen.

Mht øjne, så anbefaler vi også en ny øjenundersøgelse ved 6-8 års alder. Nogle øjensygdomme debuterer når hundene har passeret de 5 år.

Det er ikke et "krav" vi stiller, men vi vil blive meget glade hvis flere vil undersøge deres Elverlamser.

Kh Kurt og LotteStrandtur med A5 kuldet

DagbogPosted by Lotte Skriver Tue, August 20, 2019 17:10:55
Idag var vejret med os, og vi lavede en lille tur til stranden med hvalpene og mor Didi.

Alt gik fint, de var nysgerrige og var hurtigt rundt langs vandkanten og nogle fik også dyppet poterne. .... Der blev også hilst pænt på nogle der var ude at gå tur, og de var jo ved at falde i svime over de 4 dejligheder.

Lidt billeder fik vi nappet:
Dyrlægebesøg med A5 kuldet

DagbogPosted by Lotte Skriver Fri, August 16, 2019 14:35:40
Idag kørte vi til Køge til dyrlæge Jens, som skulle chippe, vaccinere, sundhedsundersøge og øjenlyse de fire hvalpe.

Turen gik fint, lidt hyl til en start, men så ro på og vi ankom i god ro og orden ca 45 minutter før vores tid. Dete r en lang tur at køre, og jeg vil gerne at de lige får tid til at komme sig ovenpå køreturen. Derfor medbringer jeg altid en lille hvalpegård, så de kan slappe lidt af der og drikke en tår vand.

Alle 4 er sunde og raske og de er klar til at rejse hjemmefra fra på torsdag.
Vi mangler lidt flere køreture og måske en strandtur hvis vejret arter sig.....ellers er der pænt med krudt i måsen på dem alle 4.Åbent hus 2019

DagbogPosted by Lotte Skriver Tue, August 13, 2019 13:26:24
I Lørdags afholdt vi igen vores åbne Elverlamshus, for hvalpekøbere og gode venner af huset. Og det gik over al forventning.

55 tilmeldte ialt og 34 hunde, helt fra en lille bitte hvalp til de "gamle". Nogle hunde var ikke med af forskellige årsager, men deres mennesker kom.

Vi startede med at sætte telt op i torsdags, med god hjælp af Kaj og vores ene søn Anders.

Fredag kom vores norske venner og et par danske venner og hjalp med at sætte borde og stole op. Natten til fredag og natten til lørdag kørte ovnen på 100 grader og stegte vores pulled pork i mindst 12 timer ad gangen. Der skulle være mad til mange, så vi måtte dele de 15 kg kød i to stegninger.

Lørdag morgen/formiddag ordnede vi blomster til bordene og gjorde de sidste ting klar, og så åbnede sluserne sig og sendte megameget regn ned over os, og torden og lyn så det bragede løs.
Gæsterne kom midt i regnen, som heldigvis stoppede kl 1345. Så skinnede solen og vi kunne starte dagen med masser af kager, kaffe og the. Mums for nogle lækre kager folk havde medbragt.

Derefter var det tid til tricks og hele 10 ekvipager tilmeldte sig. Sikke en fornøjelse at se jer allesammen og det var mange fine ting der blev vist. Lige fra indkald af lille hvalp, indlæring af sidelæns trin, bakke, gå på stige, til lidt dans med to hunde på en gang.

Vi fik præmieret de fleste, Nina havde sponsoreret fine strikvanter (jeg "belønnede" mig selv med et par), og de dygtige unge hunde fik pokaler og andre lidt guffer eller legetøj.

Her ses Cecilie med Smilla på 12 uger, som lavede det fineste indkald og selvfølgelig vandt en roset og en pokal:


Så var det tid til at afprøve Fly Ball banen, som Anette og Flemming fra Køges Glade Hundeskole havde medbragt. Jeg nåede at prøve med Didi. Og Kaj prøvede med Molly, så åbnede sluserne sig igen med vand fra oven. Det var ret ærgerligt, men hvis nogen har lyst til at afprøve denne sjove hundesport, så ved jeg at Fly Ball banen befinder sig hos Køges Glade Hundeskole. Det er en sport hvor hunden på tid skal springe over nogle spring på række, løbe op til en plade og hente den bold der sidder i pladen og løbe tilbage over springene til fører med bolden. Megasjovt, og Didi den boldgale sheltie, var selvfølgelig klar med det samme, og hun nåede også at fiske en bold fra nettet bagved pladen......til stor moro.

Nåh men pga regnen, så var der pludselig trængsel inde i teltet. Og så fandt jeg soigneringsbordet frem og viste nogle grundbegreber vedr. soignering af en sheltie. Bl.a. klippede jeg lidt ved ørerne, Marley var model. Han var ikke helt tilfreds med "behandlingen", men vi kom da igennem det. Min nye strigle blev studeret grundigt af flere, for den er dælme god til at få underulden af med. Nu har jeg bestilt nogle stykker og så må de fordeles rundt til de mest trængende. (første bestilling er nu helt udsolgt).

Og så gik jeg i køkkenet og varmede kødet og brødet mens nogle ryddede op ved buffetten. Og kl 1730 kunne vi sætte os ved bordene igen og indtage et overdådigt måltid med masser af lækre salater, brød og pulled pork. Der var også lavet lakseroulade og flødekartofler, det var bare lækkert.

Og så var den dag slut....

Søndag fik vi med god hjælp pakket borde og stole i traileren og al teltdug blev nedtaget. Og idag tirsdag har Kaj hjulpet med det sidste, nemlig de tunge teltstænger, som nu er pakket sammen. MEN for pokker hvor var vi glade for at vi havde teltet i lørdagssmiley

Kæmpe stor tak til jer der har hjulpet os igen i år. Og også tusind tak for alle de fine gaver vi har modtaget. Blomsterbuketter, orchideer, vin, bobler, chokolade, snaps og meget mere. Det er helt overvældende smiley

Vi syntes det var en kæmpefin dag, med masser af hygge og dejlige oplevelser for os. Skønt at I vil komme og vi føler en god og dejlig opbakning til vores arrangement.

Vi havde gæster fra Norge og Sverige og fra Silkeborg, Holstebro og det meste af Sjælland. Hvis vi ikke fik talt med jer allesammen, så beklager vi meget. prøvede at nå hele vejen rundt, men der var mange bolde i luften på en gang.

Tak for iår, vi håber vi er på igen til næste år.

Her lidt blandede billeder:
Yrsa 4 mdr.

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, August 01, 2019 16:17:17
ja så er Yrsa You Make Me Smile blevet 4 måneder gammel. Hun udvikler sig godt det lille tykke enebarn. Hun har rettet sig ud og benene er blevet lange, hvalpepelsen falder af og hun har fået en stribe med dækhår på ryggen.

Hun er ved at skifte sine tænder og gumler og gnaver i alt.

Vi krydser fingre for en fortsat god tilvækst, vi håber hun skal blive her hos os. Hun har et herligt frimodigt sind, hun elsker at lege og farten sætter hun selv når hun syntes der skal løbes.

Her et billede af den lille skønhed, som iøvrigt på tævelinien går tilbage til vores zoble tæve Poulsgaards Touching Anastasia AKA Anna fra 2002.

A5 kuldet 5 uger

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, August 01, 2019 14:52:47
Idag er de dejlige firlinger blevet 5 uger gamle. De er over det hele herinde og så snart vi åbner døren ud, så suser de også meget gerne udenfor. Både i haven og i gården. De er meget legesyge, og elsker at prøve at fange vores fødder.

De stortrives og Didi giver dem mælk når hun syntes de trænger til en tår. Det kommer sig ikke så nøje hvor det er henne,hun står bare stille og de små kommer farende og hægter sig på hver en pat.

De spiser 3 måltider dagligt og det fortsætter de med til de er 5-6 mdr. gamle.

Vi fik taget lidt billeder i haven:

INGEN LEDIGE HVALPENY Rally Champion

DagbogPosted by Lotte Skriver Sun, July 28, 2019 16:36:04
Igår lykkedes det for Andy og Kirsten at få det sidste cert. og Andy er nu Rally Champion.

Vi ønsker meget stort tillykke og er så glade på deres vegne..

Andy er en klog dreng, med masser af vilje til at arbejde og gøre alt det han skal på en Rally bane, når der ikke lige kommer fugle forbi eller der er nogen han skal fortælle en "historie" til.
Kirsten har haft mange udfordringer med Andy, men igår gik det hele op i en højere enhed. Og på en måde, så Andy gik banen med et stort smil har jeg fået fortalt. Han blev trukket lidt for at "snakke", men det betyder mindre, så længe han arbejder med glæde og lys i øjnene.

De er et godt makkerpar, og vi er så glade for at det lige blev Kirsten og Andy der fandt hinanden dengang han var en lille hvalp.

Billedet er "tyvstjålet" fra Kirsten:


smileysmiley og stort HURRA

PS Andy er efter Elverlamshuset's Stærk Tobak (AKA Smokey) og Elverlamshuset's Katinka.Next »