Kennel Elverlamshuset

Kennel Elverlamshuset

Glædelig påske

DagbogPosted by Lotte Skriver Fri, April 19, 2019 10:46:53
Kurt og jeg og alle pelsbøllerne ønsker jer alle en rigtig glædelig påske.

1 blue merle tæve er til salg

DagbogPosted by Lotte Skriver Wed, April 17, 2019 21:54:05
X4 hvalpene er blevet 3 uger gamle i går. De er flyttet ind i stuen og har fået mere plads at bevæge sig rundt på, nu hvor de alle er oppe at stå og gå rundt.

De er blevet pænt modtaget af Blåmand, Ivanhoe og Chili og der er ro og fred med de to mødre i stue og soveværelse.
Der er 1 blue merle tæve til salg.Schweissprøve i Aggersvold Skov Søndag

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, April 15, 2019 18:01:10
Christine og jeg havde været heldige at få plads til ialt 3 hunde på Schweissprøven i Søndags. Den blev afholdt i Aggersvold Skov ved Jyderup af Korthårsklubben. Prøveleder Kaj Jensen og Dommer Brian Seitzberg.

Christine havde været ude at lægge spor sammen med Glenn og Kaj. Så foruden at gå med på de spor hun selv havde lagt, så skulle hun til prøve med Lassie 400m/20 timer og med Sif 400m/3 timer. Det blev til nogle skridt er jeg sikker på...........

Og jeg skulle til prøve med Didi 400m/3 timer. Didi er lige startet løbetid. Det talte jeg med Kaj om på forhånd, og fik besked på at møde senere og gå til prøve som den allersidste på dagen (nummer 10).

Christine og Lassie havde været til prøve inden jeg kom og de fik tilkæmpet sig en flot 3. præmie. Og lidt senere var det så Sif's tur, og de kom tilbage med en flot 1. præmie.

Stort stort tillykke til Christine og de to skønne tøser:

Jeg var lidt spændt på hvad Didi kunne præstere, for jeg nåede at lufte hende 3 gange inden det blev vores tur, og hun var noget frustreret over at vi ikke skulle gå spor hver gang jeg tog hende ud af bilen. Og vi havde parkeret langt væk fra de andre, for der var flere hanner der skulle til prøve, så der var ikke engang nogen hun kunne snakke med.

Nåh men endelig blev det vores tur, og vi kørte ud til sporet med Glenn og dommeren. Didi startede superfint op og hun var virkelig på arbejde, for sporet havde ligget meget længe og der var en kold vind der lagde en dæmper på færten.... men hun arbejdede sig igennem det og fandt til slut dyret. Glenn fortalte mig bagefter, at hun var gået i en bue udenom alt det krat han havde kæmpet sig igennem, og så var hun gået på sporet igen efter krattet. Så sheltierne med små ben bruger bare hovedet og klarer sig alligevel.....

Her ses vi stolte og glade for hun fik sig en 1. præmie.

Nu skal den unge dame snart parres, og derefter skal vi ud og prøve kræfter med næste sværhedsgrad som er 400m/20 timer. Overnatningsspor, som vi allerede har øvet os på, men som noget nyt skal vi til at træne, at hun selv skal finde starten på sporet og wiedergang. Det er lidt teknisk, men absolut noget vi glæder os til.

Didi elsker at gå spor, ligegyldigt om det er Kanin eller Schweiss, så er hun klar.
Der er mange teorier og meninger om hvordan man skal træne sin hund op til at gå spor, og denne her prøve bestod hun efter kun en måneds træning med Schweiss. Vi har trænet Kaninslæb i lang tid, men hun startede oprindelig på at gå Schweiss, så jeg var jo lidt spændt på om hun bare kunne skifte over fra kanin. Og idag ved jeg at det kan hun, faktisk meget let.

Hun er sågu en lille perle og jeg er så glad for at udforske denne sport lige præcis med hende.Dina 1. Certifikat i Aility

DagbogPosted by Lotte Skriver Mon, April 15, 2019 17:37:10
I weekenden vandt Elverlamshuset's Dina sammen med Julie sit første agilitycertifikat, idet hun blev nummer 2. i AG3, exstra i Viborg.

Stort tillykke herfra smileyY4 2 uger

DagbogPosted by Lotte Skriver Fri, April 12, 2019 14:50:21
Den lille tykke tror jeg roligt vi kan omdøbe hende til...

På stamtavlen hedder hun nu Elverlamshuset's Yrsa You Make Me Smile, og hun gror som om hun skal nå noget. Hun har eneret på mælkebaren og det kan ses.....

Og så er der åbnet øjne og hun krabber rundt i hvalpekassen, så det varer ikke længe før hun er oppe at gå.

Friske billeder fra idag:Elverlamshuset's Falke 28 mdr.

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, April 11, 2019 18:02:27
Falke er nu en voksen gut på 37 cm. Han er rolig og velafbelanceret og trives fint i flokken med Obelix, Crosby , Freja og hans mor Didi.

Han er sund og rask, øjenlyst fri som hvalp og som voksen. Gentestet for cea bærer, og for MDR1 bærer. Og så er han røntgenfotograferet for hofteledsdysplasi og har status B (Fri).

Falke vil gerne parre egnede tæver (frie for CEA og for MDR1 og med kendt HD status A eller B).

Stamtavle kan findes her:

Elverlamshuset's Night Dancer 17 mdr.

DagbogPosted by Lotte Skriver Thu, April 11, 2019 16:16:21
Idag lykkedes det at få taget billede af Nimbus også kendt som Elverlamshuset's Night Dancer. Han er blevet 17 mdr gammel og vi har løbende tjekket ham på "sundhedssiden", fordi om alt går vel, så bliver han parret med Didi om et par uger....

Nimbus er en rask dreng til den store side med meget krudt i måsen og meget fart i benene. Han er øjenlyst fri som hvalp og som voksen, han er fri for MDR1, og så er han HD fotograferet med status A (fri for hofteledsdysplasi).

Hans far har en lang række fine titler DKCH PLCH SECH INTCH ROCH DKV12 NORDV12 og hedder Shelteam Moonboy Dancer og hans mor er Elverlamshuset's Olivia.

Vi syntes han er blevet en flot fyr.
Gåtur på fredag kl 1630

DagbogPosted by Lotte Skriver Tue, April 09, 2019 15:15:59


Next »